Η εταιρεία Shibata Fender Team κυκλοφορεί τη δεύτερη έκδοση του White Paper για την ανάμιξη καουτσούκ

Ως επίσημοι αντιπρόσωποί της Shibata Fender Team σε Ελλάδα και Κύπρο και μετά από μήνες σκληρής δουλειάς σας ανακοινώνουμε ότι:

Η εταιρεία ShibataFenderTeam κυκλοφορεί το White Paper Μέρος 2ο  που επικεντρώνεται στη διαδικασία ανάμιξης καουτσούκ.  Στο four-part SFT White Series διερευνώνται στα στάδια της παραγωγής καουτσούκ η σύνθεση, ανάμιξη, παλαίωση/ωρίμανσης και οι δοκιμές, προκειμένου να παρέχει μια αμερόληπτη άποψη του «τι κάνει ακριβώς εναν προσκρουστήρας υψηλής ποιότητας».

Η ShibataFenderTeam, ως κατασκευαστής επιλέγει στα συστήματα προσκρουστήρων, πρώτης κατηγορίας ελαστικών, έχοντας ως στόχο να επιδείξει μεγαλύτερη διαφάνεια στην παραγωγή προσκρουστήρα ώστε να εξασφαλίσει ποιοτικά πρότυπα που οδηγούνται στη δέσμευση για προϊόντα υψηλής απόδοσης με σαφή αίσθηση ευθύνης. Το δεύτερο μέρος της έρευνας συνεχίζεται σύμφωνα με το αρχικό κείμενο που κυκλοφόρησε το 2018, το οποίο επικεντρώθηκε στη συσχέτιση των πρώτων υλών, στη σύνθεσή τους και στην επίδραση στο τελικό προϊόν.

Η “Ανάμιξη – μια λειτουργία βήμα προς βήμα” βασίζεται στα ευρήματα σύνθεσης καουτσούκ και αναλύει τα στάδια προετοιμασίας και ανάμειξης των πρώτων υλών και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την απόδοση του ελαστικού του προσκρουστήρα. Η πολυπλοκότητα και ο άπειρος αριθμός πιθανών συνθέσεων καουτσούκ και διάφορες τεχνικές ανάμιξης, καθώς και μεμονωμένες απαιτήσεις για κάθε διαφορετικό προϊόν από καουτσούκ, καθιστούν δύσκολη την εκτίμηση των διαδικασιών ενοποίησης. Η μεγάλη ποικιλία συνθέσεων καουτσούκ που απαιτούν τη διαδικασία ανάμιξης για την αντιμετώπιση αυτών των διαφορών όσον αφορά τη διεργασία και τον εξοπλισμό. Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχουν δύο όμοια σχέδια προσκρουστήρα , η ατομικότητα στην παραγωγική διαδικασία για κάθε διαφορετικό έργο είναι απαραίτητο.

Η διατριβή περιγράφει τα μεμονωμένα βήματα της ανάμειξης του καουτσούκ, προκειμένου να δημιουργηθεί μια διορατικότητα σε αυτό το πολύ ευαίσθητο τμήμα της κατασκευής του προσκρουστήρα. Με την εξέταση της πολύπλοκης αλληλεπίδρασης μεταξύ των υλικών και της επεξεργασίας τους και την παρουσίαση των διάφορων διαθέσιμων συσκευών ανάμειξης, γίνεται φανερό το κατά πόσον η παραγωγή υψηλής ποιότητας προσκρουστήρων εξαρτάται από την τεχνογνωσία του κατασκευαστή.

“Υπάρχει μια αμοιβαία εξάρτηση μεταξύ όλων των βημάτων της κατασκευής του προσκρουστήρα από την επιλογή των πρώτων υλών, εξισορροπώντας το σύνθετο σχέδιο, μέχρι την ακρίβεια της διαδικασίας ανάμειξης που αποδίδει το προκαθορισμένο τελικό προϊόν. Οι χημικές ενώσεις από καουτσούκ δεν μπορούν σε γενικές γραμμές να γενικευτούν για ολόκληρο τον κλάδο», λέει η Dominique Polte, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της SFT.

Κατεβάστε το πλήρες δελτίο τύπου σχετικά με το δεύτερο White Paper

Αν δεν έχετε διαβάσει το White Paper Μέρος 1ο  «Σύνθεση. Ένας δύσκολος δρόμος», μπορείτε να το κατεβάσετε:

English: White Paper – Compounding