Η Shibata Fender Team συμμετέχει στην επέκταση του Tema Port στη Γκάνα

Η Meridian Port Services (MPS) επένδυσε 1,5 δις δολάρια ΗΠΑ για να επεκτείνει την υποδομή του Tema Port στη Γκάνα, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων στην περιοχή της νότια της Σαχάρας, με ένα τελείως νέο τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων. Η έκταση του έργου είναι πρωτοφανής με 1.400 μ. νέας αποβάθρας, 127 εκτάρια (314 στρέμματα) νέων τερματικών σταθμών, 3550 μ. νέο κυματοθραύστη και τέσσερις προβλήτες/αγκυροβόλια βαθέων υδάτων για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με βύθισμα μέχρι 16 μέτρων και χωρητικότητα 20.000 ΤΕU. Ο νέος τεράστιος τερματικός σταθμός θα έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο για το Tema Port ως το περιφερειακό λιμάνι (κομβικό λιμάνι) για τη Δυτική και Κεντρική Αφρική καθώς και πέραν αυτής.
Το έργο είναι ξεχωριστό με το μέγεθος του αλλά και τη συνολική ποσότητα προσκρουστήρων και δεστρών από μόνο του. Η SFT παρέδωσε 107 sets SPC 1300 Cone Fender Systems και 144 τμχ. 150t T Head δέστρες. Δεδομένου ότι οι μονάδες καουτσούκ είναι ως επί το πλείστον τυποποιημένες στη βιομηχανία, η κύρια πρόκληση μηχανικής και κατασκευής έγκειται στα χαλύβδινα πλαίσια, τις αλυσίδες και στην αντίστοιχη αγκύρωση. Μόνο όταν όλα τα εξαρτήματα έχουν σχεδιαστεί με τη σωστή ισορροπία και συνεργάζονται σωστά, όλο το σύστημα του προσκρουστήρα θα λειτουργεί όπως αναμένεται. Όλα τα στάδια του σχεδιασμού του προσκρουστήρα πάνε χέρι-χέρι και επηρεάζουν το ένα το άλλο. Η τεχνογνωσία, η εμπειρία και η ολιστική προσέγγιση της SFT στο σχεδιασμό του συστήματος του προσκρουστήρα εξασφαλίζουν αξιόπιστες, ασφαλείς και αποδοτικές λειτουργίες για τα λιμάνια.
Με την προηγμένη τεχνολογία σχεδιασμού και αξίας των συστημάτων προσκρουστήρων, η SFT κατάφερε να βρει την καλύτερη τεχνική και οικονομική λύση για το Tema Port. Η βελτιστοποίηση του σχεδιασμού του προσκρουστήρα από την SFT έσωσε τον πελάτη αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Η αρχική πρόταση του σχεδιασμού από άλλο κατασκευαστή δεν ήταν αποτελεσματική για τον πελάτη και ζητήθηκε στην SFT από τον πελάτη να παρέχει μια value engineering solution. Ο ρόλος μας πηγαίνει πέρα από αυτό ενός σχεδιαστή και κατασκευαστή. Θεωρούμε τους πελάτες μας μέρος της ομάδας, τους υποστηρίζουμε ως εταίρους και παρέχουμε άριστα προϊόντα καθώς και τεχνικές γνώσεις.

Οι πρώτες δύο από τις τέσσερις νέες θέσεις ελλημενισμού/αγκυροβολίας θα ανοίξουν για τα εμπορικά πλοία έως τα τέλη Ιουνίου του 2019, η οποία θα ξεκινήσει την προγραμματισμένη ολοκλήρωση του έργου το 2020, με την SFT να παραδίδει τα συστήματα προσκρουστήρων μεταξύ Μαρτίου 2018 και φθινόπωρο του 2019. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στην success story τoy Tema Ports, με τα προσκρουστήρες μας να αποτελούν μέρος της ύπαρξης του λιμένα.