Η Shibata Fender Team παρέδωσε προσκρουστήρες απο στοιχεία καουτσούκ για το πρώτο υβριδικό-ηλεκτρικό πλοίο της Φινλανδίας.

Ως Elektra βαφτίστηκε τον Μαΐο του 2017, η νεώτερη προσθήκη του στόλου της Finferries. Το Elektra είναι το πρώτο υβριδικό-ηλεκτρικό πλοίο της Φινλανδίας και λειτουργεί μεταξύ Parainen και Nauvo, μια διαδρομή 1.6 χιλιομέτρων στο αρχιπέλαγος του Turku.

Αναχωρεί κάθε 15 λεπτά, 25 φορές την ημέρα και μπορεί να λειτουργήσει σε απόσταση περίπου 9 χλμ. Με μία φόρτιση, μεταφέρει 90 αυτοκίνητα και 375 επιβάτες.

Η προβλήτα για το Elektra είναι εξοπλισμένη με υψηλής ποιότητας προσκρουστήρες της ShibataFenderTeam. Η S.F.T. παρέδωσε 6 προσκρουστήρες με στοιχεία από καουτσούκ, το καθένα από τα οποία αποτελείται από 2 προσκρουστήρες με στοιχεία από καουτσούκ σε συνδυασμό με γωνιακούς προσκρουστήρες αποτελούμενοι από 4 κυλινδρικούς προσκρουστήρες συμπεριλαμβανομένης και μιας χαλύβδινης πλάκας.

Οι προσκρουστήρες με στοιχεία από καουτσούκ έχουν καλή απορρόφηση ενέργειας σε αναλογία δύναμη-αντίδρασης και υψηλή απορρόφηση ενέργειας ανά βάρος προσκρουστήρα. Οι κυλινδρικοί προσκρουστήρες είναι πολύ ανθεκτικοί, εύκολοι στην εγκατάσταση και έχουν υψηλή αντοχή στην τριβή.

Παρέχοντας προσκρουστήρες για το δεύτερο ηλεκτρικό πλοίο σε ένα εμπορικό δρομολόγιο οπουδήποτε στον κόσμο δημιούργησε ένα ενδιαφέρον και ένα προκλητικό έργο για τη Shibata Fender Team. Είμαστε περήφανοι που εξασφαλίζουμε μια ομαλή λειτουργία για το Elektra κάθε φορά που συνδεέται με τη αποβάθρα με σκοπό την αποβίβαση/επιβίβαση επιβατών και αυτοκινήτων.